top of page

Afnemen monstermateriaal - hoe werkt het?


We bieden onze klanten twee mogelijkheden om bloed af te nemen; een thuisprikset en afname bij een prikpunt. Afhankelijk van je gekozen pakket is er een standaardmethode.


Pakket 1 en 2 (respectievelijk healthFX check-up en Vitamines & Mineralen) worden allebei aangeboden met een vingerprik. Dit is de minst invasieve methode en kan gewoon zelfstandig thuis uitgevoerd worden.


Pakket 3 en 4 (Lang & gezond leven en healthFX 360) bevatten dusdanig veel biomarkers dat afname met een vingerprik niet voldoende is. Een afname bij een prikpunt is voor deze pakketten noodzakelijk.


Daarnaast heeft iedereen met een pakket toegang tot de online winkel waar extra tests bijbesteld kunnen worden. In de winkel is er bij bijna alle tests de mogelijkheid om zelf te kiezen voor de gewenste afnamemethode.


Vingerprik

Onze minst invasieve methode die gewoon zelfstandig thuis kan worden uitgevoerd. Deze methode wordt ondersteund bij pakket 1 en 2 (healthFX check-up en Vitamines & Mineralen) en kan bij bijna alle extra tests ook worden gebruikt.

Wij sturen een prikset met alle benodigde materialen voor de afname. Normaal gesproken gaat een besteld pakket binnen 1 werkdag na de bestelling op de post en we versturen een bevestiging als de 'test-kit' is verstuurd.


Een goede afname is heel belangrijk voor de betrouwbaarheid van de testresultaten. We zorgen daarom voor duidelijke instructies met stappenplan en afbeeldingen.


Na het afnemen van het bloed plaats je de testbuisjes en het orderformulier in de reeds gefrankeerde envelop en doe je deze in de bus. PostNL, het laboratorium en wij doen de rest!Afname bij een prikpunt

Bij pakket 3 en 4 (respectievelijk Lang & gezond leven en healthFX 360) is afname bij een prikpunt noodzakelijk door het hoge aantal biomarkers dat getest wordt. Dat kan bij ruim 800 prikpunten in heel Nederland, er is er altijd eentje bij je in de buurt.


Ook in dit geval versturen wij per post het benodigde afname materiaal. In aanvulling daarop maken we op basis van je adres een afspraak bij een prikpunt in de buurt (er zijn standaard inlooptijden waar gebruik van kan worden gemaakt, dus je zit niet vast aan een bepaalde dag/ tijd). Je ontvangt een email ter bevestiging van de afspraak met de locatie en contactgegevens. Met de contactgegevens in de email is het mogelijk om zelf de afspraak te wijzigen naar een andere locatie (bijvoorbeeld in de buurt van je werk).


Bij het prikpunt wordt je bloed afgenomen door een professional (vergeet niet de test-kit mee te nemen!). Na het afnemen plaats je de testbuisjes en het orderformulier in de reeds gefrankeerde envelop en in de postbus. PostNL, het laboratorium en wij doen de rest!Meer informatie

  1. Waarom periodiek testen een goed idee is: Veel voorkomende tekorten en voorspellende biomarkers

  2. De testpakketten die we aanbieden en eventuele verdiepende tests

  3. Hoe je resultaten worden gepresenteerd in je persoonlijke gezondheids 'dashboard'

  4. Het laboratorium waar de tests worden uitgevoerd#bloedwaardentests #vingerprik #prikpunt

bottom of page